«Укрзалізниця» планує підвищити  ціни на квитки протягом 2018 року в два етапи.

«У фінансовий план на 2018 рік ми заклали цифри дворазового підвищення – на 10% кожне. Два рази по 10%, щоб це було плавно і не так помітно для людей», – сказав виконуючий обов’язки голови правління компанії Євген Кравцов в інтерв’ю 112.ua.

Він зазначив, що тариф не змінювали кілька років, і тепер керівництво підприємства бачить необхідність підвищення цін. На думку Кравцова, пасажири готові платити за якість перевезення відповідну ціну.

«Де ми надаємо найбільш якісні послуги (це "Інтерсіті" та нічні експреси), напрямок, в якому інвестуються кошти в нові вагони, на яких курсують преміальні поїзди, я вважаю, що ми повинні мати можливість встановлювати вільну ціну – тариф повинен відповідати собівартості. І десь посередині повинен діяти середній проміжний тариф, який встановлюється державою, але для якого ми будемо вимагати більш серйозного підвищення. Це буде напрямок ("стандарт"), де ми ще не досягли належного рівня сервісу, але водночас вже не виконуємо соціальну функцію», – пояснив він.