The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про найкращі заклади, що почали працювати у Києві цього літа.

 Hangover. Похмілля під ключ


Відкриття: червень

Де: вулиця Грушевського, 3

Коли: 12:00 – до останнього клієнта

«Наше місце – це похмілля під ключ. Ми організуємо вам похмілля, але одразу пропонуємо варіанти, як позбутися його наслідків», – розповідають про Hangover співвласники. Крім того це заклад, до якого можна прийти, аби влаштувати собі cheat day: забути про дієту за тарілкою мак-н-чизу чи пончиків. Крім величезного стола, стільниця якого виготовлена з колишніх дерев’яних сходів на Андріївському узвозі, розташуватися можна на терасі. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Musafir. Великий ресторан кримськотатарської кухні


Відкриття: червень

Де: вулиця Хмельницького, 3

Коли: 10:00-22:00

Мережу ресторанів кримськотатарської кухні з Бахчисарая до Києва перевезла родина Сеітвелієвих. Заклад на Хмельницького – вже друге місце Musafir у столиці. Виділяють його насамперед розміри – три поверхи і понад 300 посадочних місць. Традиційні страви готують у мангалах і спеціальних печах. Люля-кебаб, плов, а також суп із яловичих ніжок пача шорбаси – фірмові страви кафе. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Mimosa Brooklyn Pizza. Американський варіант піци на Бессарабці


Відкриття: серпень

Де: вулиця Басейна, 1/2

Коли: 09:00-23:00

Увечері в піцерії тісно і гучно – як і повинно бути у справжньому італійсько-американському ресторані. Основні позиції в меню – піца на коржах тривалої ферментації. Та пропонують й інші страви італійської кухні, а також велику карту коктейлів і вина.

 Tartine. Фламандські відкриті сендвічі на Ярвалу


Відкриття: липень

Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

Коли: 09:00-23:00

Тартіни – універсальні відкриті бутерброди, які знають не лише у Європі, а й у всьому світі. В Україні популяризувати ці сендвічі вирішив власник мережі Boulangerie. На вибір пропонують, зокрема, тартіни з оселедцем, ростбіфом і хумусом. Повноцінне ресторанне меню – на терасі закладу. Окремо працює бейкері з випічкою і десертами. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Panna Pasticceria. Джелато та сицилійські десерти


Відкриття: червень

Де: вулиця Велика Житомирська, 6/11

Коли: 08:00-23:00

Джелатерія, остерія, а також близько 80 видів десертів – у новому місці на Софійській площі. За страви відповідає дует майстрів: італієць Вінченцо Мантія та киянка Людмила Казмирчук. На початку серпня заклад оновив меню сніданків, тепер його головна зірка – італійські оладки фрітелле. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Mама Манана. Новий заклад на Південному вокзалі


Відкриття: серпень

Де: вулиця Кірпи, 5-Б

Коли: 11:00-23:00

Мережа ресторанів грузинської кухні розширюється: новий заклад відкрили напроти Південного вокзалу. У меню при цьому додали нові позиції. За словами організаторів, це «рецепти з пляжів Батумі». Зокрема, нові види хачапурі, а також кіндзамарі і тевзі баже.

Азійська кухня


 CHANG. В’єтнамська бістрономія


Відкриття: червень

Де: вулиця Ярославів Вал, 23-А

Коли: 11:00-22:30

Перше місце із хвилі в’єтнамських закладів, що відкрилися у Києві влітку. Формат бістрономії передбачає відносну демократичність цін і швидкість подачі страв. Основні позиції в меню – суп Фо, курячі ніжки Каррі Ґа та неми на вибір. Інтер’єр від Loft Buro прикрасили традиційними в’єтнамськими мотивами – зокрема, буддійськими барабанами. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Tin Tin. В’єтнамський ресторан на велотреку


Відкриття: липень

Де: вулиця Липинського, 15

Коли: 12:00-02:00

Розташований прямо на території велотреку заклад – перший у Києві ресторан в’єтнамської кухні. До південноазійських страв у Tin Tin підходять як до делікатесів: увечері, наприклад, подають лише ф’южн-меню, у якому традиційні в’єтнамські страви поєднують з французькими та українськими традиціями. Відповідає за кухню шеф Євген Мензелевський, що понад два роки працював кухарем у Ханої. За барною стійкою – люди з досвідом роботи у Loggerhead. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Indokitai. Колоніальна кухня на Пейзажній алеї


Відкриття: липень

Де: вулиця Велика Житомирська, 10

Коли: 11:00-23:00

Продовження моди на південноазійську кухню в Києві. У цьому випадку – без прив’язки до конкретної країни. Кухня і естетика французького Індокитаю передбачає, зокрема, рибу по-в’єтнамськи, лаоське курча та устриці з соусом Нам Джим. Літній майданчик закладу має краєвид на Пейзажну алею.

 В’єтнамський Привіт. Кіоск із в’єтнамською кухнею на Бессарабці


Відкриття: липень

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 12:00-21:00

На відміну від інших закладів із в’єтнамською кухнею CHANG і Tin Tin, це місце є кіоском. Розташування на Бессарабському ринку, демократична цінова політика і стилізація під недорогі ханойські кіоски – принципові рішення власників, відповідальних і за «Китайський Привіт». Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Бари


 Regenschirm. Бар від власників Parasolka


Відкриття: червень

Де: Хорива, 25/12

Коли: 17:00-06:00

Відомий бар Parasolka закрили восени 2016 року. Тепер спокій на Подолі порушують на вулиці Хорива – Parasolka змінила розташування і стала Regenschirm. «У нашому арсеналі більше квадратних метрів, великий асортимент алкоголю і непоганий звук. А ще – надзвичайно смачна кухня», – коментує співзасновник Богдан Шолох. Меню закладу склав колишній шеф-кухар літпабу «Крапка Кома» Віктор Петренко. Детальніше про бар – у рубриці «Нове місце».

 Barbara Bar. Новий інтер’єр і меню


Відкриття: серпень

Де: вулиця Січових Стрільців, 37-41

Коли: 12:00-00:00

Barbara Bar – заклад, розташований поруч із концертним майданчиком Atlas. У серпні він змінив інтер’єр і меню. У процесі власники відмовилися від сніданків. «Тепер «Барбара» є гастро-баром, у якому можна повноцінно поїсти, відпочити чи зустрітися з кимось», – коментує керівниця Тетяна Могила. Вона пишається, що за одним зі столів під час Atlas Weekend-2017 обідали, зокрема, учасники гурту Kasabian. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Enjoy Wine Bar. Устриці і вино


Відкриття: червень

Де: вулиця Інститутська, 19-Ж

Коли: 11:00-23:00

Французькі, італійські та іспанські вина, а також устриці – у нове місце на Інститутській треба йти за цими делікатесами. Крім того у меню великий вибір закусок: від порчетти до маци із чорним кав’яром.

Вегетаріанські заклади


 Savage Food. Вегетаріанське кафе на території Closer


Відкриття: липень

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Коли: 14:00-22:00

«Ми подумали, що тут для повного щастя не вистачає їжі», – коментує арт-директор Closer Тимур Баша. Кафе з супами, салатами і вегетеріанськими хот-догами є авторським проектом резидента арт-простору Alex Savage. Облаштували його на дерев’яній конструкції, що залишилася на території після фестивалю Strichka. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 КОЛО. Веганський заклад на Подолі


Відкриття: червень

Де: вулиця Іллінська, 20

Коли: 10:30-21:30

Власники називають КОЛО «сімейним рестораном майбутнього». «Знання людства про користь м’яса, молока і сиру є атавізмом», – стверджує співзасновник кафе Андрій Гонтовий. Шеф-кухар закладу – єдина сертифікована спеціалістка в Україні, що закінчила американську серію курсів для веганських кухарів. У меню – винятково веганські страви. Зокрема, бургер із тофу та шоколадний мафін із полуницею. Працює ресторан і на доставку – здебільшого, Подолом.

Кіоски


 Das Ist Gut. Німецька шаурма на Гончара


Відкриття: липень

Де: вулиця Гончара, 2

Коли: 12:00-22:00

Куряча і вегетаріанська шаурма, а також німецька кола Fritz – у новому місці поблизу Пейзажної алеї. «В основі позицій – фермерська курка, яку з самого початку готують як курку гриль. Готова курка обривається, і вже відокремлене м'ясо кладеться в шаурму», – діляться рецептами у Das Ist Gut. Детальніше про заклад – за посиланням.

 П.Пельмені. Пельмені в асортименті на Бессарабці


Відкриття: серпень

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 12:00-21:00

Варені, смажені, з яловичиною, свининою чи картоплею – пельмені на будь-який смак. Для гурманів є позиція з солодкими пельменями, які приправляють Nutella. Продають у кіоску і заморожені вироби з тіста. Детальніше про заклад – за посиланням.

 WOWbubbles. Гонконзькі вафлі на Мельникова


Відкриття: серпень

Де: вулиця Мельникова, 5

Коли: 12:00-21:00

Традиційний китайський десерт – вафлі з різними начинками. Зокрема, з морозивом, вершками і фруктами. Окремі позиції: лимонади зі смаком обліпихи та журавлини. Детальніше про заклад – за посиланням.

Кав’ярні


 Buzz Place. Кава і бар на Воздвиженці


Відкриття: червень

Де: вулиця Дегтярна, 8

Коли: 09:00-22:00 (неділя – четвер), 09:00-01:00 (п’ятниця – субота)

Зранку Espresso & Cocktails Bar Buzz Place працює у форматі кав’ярні з меню сніданків. Після 15:00 у закладі починають робити коктейлі. Крім того на локації влаштовують публічні лекції. Наприклад, нещодавно до Buzz Place завітав архітектор Слава Балбек. Детальніше про заклад – за посиланням.

 Make My Cake. Одеські макарони в Києві


Відкриття: червень

Де: вулиця Мечникова, 7

Коли: 10:00-20:00

Знамениті одеські макарони тепер можна знайти в окремому магазині Make My Cake у Києві. Крім того у закладі подають каву під брендом «Білий кит» – відомий за однойменними кав’ярнями в Одесі. Незабаром власники відкриють ще один, значно більший заклад у Києві.

 Right Coffee Bar. Кортадо на Січових Стрільців


Відкриття: червень

Де: вулиця Січових Стрільців, 9-В

Коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Маленька локація, кава від європейських обсмажників зерен і призери національних чемпіонатів серед бариста. На відміну від більшості київських кав’ярень, тут подають кортадо і радо приймають домашніх улюбленців.

 Без Дверей Espresso Bar. Кава на терасі


Відкриття: червень

Де: вулиця Січових Стрільців, 10

Коли: 09:00-23:00

Напіввідкрита компактна локація з двома поверхами і терасою. Крім кави у закладі подають французькі солодкі пиріжки шу. На запуску кав’ярня працювала без меню і фіксованих цін, але вже встигла вийти з тестового режиму.


Фото: The Village Україна та закладів