Золотий годинник Джона Джейкоба Астора IV, якого називають найбагатшим пасажиром на борту «Титаніка», продали на аукціоні за 1,485 мільйона доларів, повідомляє CNN.

Годинник продали на аукціоні в десять разів дорожче від очікуваної ціни в 126-190 тисяч доларів. Вартість, за якою продали годинник, встановила «новий світовий рекорд серед памʼятних речей «Титаніка», каже директор аукціонного дому Ендрю Олдрідж.

Годинник знайшли серед особистих речей Астора після затоплення корабля. Крім того, знайшли золоті запонки, каблучку з діамантом, гроші та кишенькову книжку. Ці речі відправили його синові Вінсенту Астору.

Вінсент Астор подарував годинник синові Вільяма Доббіна IV, який керував справами його батька. Годинник зберігали до кінця 1990-х років, а потім він потрапив на аукціон. Після того годинник придбав колекціонер у США, тоді його почали виставляти у кількох музеях.

Серед речей, які продавали на аукціоні Henry Aldridge and Son у місті Вілтширі, також були валіза, в якій лежала скрипка, на якій грав керівник оркестру «Титаніка», а також книжка, яка документує розклад подорожей корабля.

Фото: CNN