У Львові відкрили Центр протезування та ортезування Unbroken, повідомляє міський голова Львова Андрій Садовий. Реабілітаційний центр запрацював на базі Першого медоб’єднання Львова.

Найбільший в Україні центр протезування має потужності, щоб виготовляти до 1200 протезів на рік. Крім того, тут не лише робитимуть протези, а й навчатимуть нових спеціалістів. Серед працівників Unbroken 40 протезистів, зокрема й люди, які нещодавно були пацієнтами.

Площа центру складає 1000 м². На базі центру є спеціальні кімнати для зняття мірок, а також виготовлення, випробування і примірки штучних кінцівок. Крім того, працює «лабораторія ходьби», аудиторія для навчань і внутрішній дворик для відпочинку пацієнтів. Усе це збудували «з нуля» за чотири місяці, кажуть у центрі Unbroken.

«За останній рік на нашій базі уже відбулася низка навчань для 51 протезиста – це люди з різних куточків України. А 21 травня у Центрі розпочнеться наступний модуль авторитетних у світі навчань Human Study», – каже гендиректор Першого медичного обʼєднання Львова Олег Самчук.

Мета центру Unbroken – створення простору для теоретичних і практичних навчань, а також підготовка фахівців за міжнародними стандартами ISPO (Міжанродного співтовариства з протезування та ортезування).

Ініціативу реалізують у межах проєкту міжнародоної організації GIZ Ukraine. Відкриття центру протезування профінансував уряд Німеччини.

  

Як у Львові працює центр реабілітації для «незламних»? Запитали про створення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами у Першого медобʼєднання Львова.

обкладинка й фото: Центр протезування та ортезування Unbroken