Український виконавець Стас Корольов випустив другий сольний альбом «Round 2: Цифровий утікач». Пісні виконані наживо без метронома джаз-роковим складом і допродюсовані Корольовим.

Музикант написав пісні для альбому в період із 2016 року до 2024 ріку, але більшість треків створені вже після 24 лютого 2022 року. Альбом досліджує теми ескапізму, депресії, ідентичності й прийняття нової воєнної реальності. Зокрема, туди ввійшла пісня, присвячена рідному місту Стаса, Авдіївці («1991»), а також пісня про нескінченні повітряні тривоги («Повітряна тривога»).

Альбом має «вивірений саунд» з одним набором інструментів для кожного треку, кажуть у команді. Над релізом також працювали Олександр Явдик, Євгеній Дубовик, Андрій Бармалій, Ігор Бірюченко, а також дружина й творча партнерка Корольова – Анастасія Весна.

Альбом уже можна послухати на стримінгових платформах.

Стас Корольов виступить 27 квітня в Дніпрі на фестивалі Check-in Dnipro й 23 травня на фестивалі «V'yava Єднання» в Києві, де презентуватиме спеціальну програму разом з Анастасією Весною (Vesnavoseny).

   

Стас Корольов – співак, композитор і продюсер, який працює в напрямах альтернативного року, джаз-року й артроку. Редакція The Village Україна записувала велике інтервʼю Стаса Корольова й Насті Весни про концерт як гру, відмову від програми «O_x» і партнерство у творчості.