Superhumans Center і Havas Ukraine запустили проєкт «Суперлюди всюди» про те, як комунікувати з людьми з видимими травмами війни.

У його межах розробили радник «для кожного, хто хоч раз ніяковів і не знав, що казати, як поводитися при зустрічі в місті з людиною з видимими травмами війни».

На сайті можна знайти підказки з екологічної комунікації та взаємодії: короткі нотатки чи ґрунтовні рекомендації, а також словник, ‍як варто висловлюватися. Розповідають, зокрема, як будувати розмову, поводитися при зустрічі й допомогти людині, яка втратила кінцівку. 

Просять долучитися й український бізнес і використати в закладах наліпки з QR-кодом на сайт проєкту: розмістити їх біля каси, на дзеркалі у вбиральні, у ліфті чи на дверях закладу. Наліпки можна безкоштовно завантажити за посиланням.

   

Редакція The Village Україна запитала у фахівців Superhumans Center, коли людина готова до протезування, а коли ні, скільки коштує встановлення протезів і як їх підбирають пацієнтам.

   

Декілька місяців тому в Superhumans Center відкрили відділення реконструктивної хірургії, де проводять безплатні операції з реконструкції обличчя військовим і цивільним, які постраждали через війну Росії в Україні.

Перед першим «Куражем» сезону засновниця події Альона Гудкова, виконавча директорка Superhumans Center Ольга Руднєва й мисткиня Марія Оз поділилися серією відеопортретів, на яких зображені чоловіки й жінки з пораненнями, що залишили свої історії на обличчях.