Художній фільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман» про письменників Розстріляного відродження відсьогодні, 9 травня, можна переглянути в українських кінотеатрах.

 

У Києві його транслюватимуть, зокрема, у кінотеатрах «Жовтень», «Мультиплекс» й «Планета Кіно». Окрім того, стрічку також буде доступною для перегляду в кінотеатрах Львова, Вінниці, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра й інших.

Про фільм

Ігровий фільм розповідає про українських письменників, які працювали в харківському будинку «Слово». «Без академічного пилу та цензури» тут покажуть Володимира Акімова, Миколу Хвильового, Леся Курбаса, Володимира Сосюру й Павла Тичину.

«Ви побачите систему, яка нищила й продовжує нищити наш дім і мову. Ви побачите реальні історії тих, хто боровся за українське слово й поплатився за це своїм життям», – анонсують у МУР. 

Стрічку створювали більше десяти років. Режисером став Тарас Томенко, а трейлер до стрічки створив засновник проєкту МУР Олександр Хоменко.

   

Премʼєрний показ документального фільму Тараса Томенко «Будинок «Слово», що присвячений поколінню Розстріляного відродження відбувся в листопаді 2017 року. Світова премʼєра стрічки відбулась у межах 33-го Варшавського кінофестивалю.

   

Альбом-мюзикл про письменників Розстріляного відродження «Ти [Романтика]» випустили 29 лютого музиканти з гурту МУР. Альбом складається з 18 різних треків. Усі вони пов’язані між собою сюжетом і плавно переходять з одного в інший. Спробували розібратися, що це за альбом, які є до нього претензії і що про це думають творці й діячі культури.

Обкладинка й фото: скриншоти з трейлеру