Найбільший дитячий кінофестиваль України «Чілдрен Кінофест» цьогоріч проведуть з 7 до 16 червня в кінотеатрах десяти міст, а також онлайн.

Фестивальні покази триватимуть одночасно в деяких кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького й Чернігова.

Преглянути фільми в кінотеатрах й онлайн можна буде безоплатно за умови попередньої реєстрації, яку відкриють 30 травня. Окрім того, для онлайн-перегляду підготували спеціальну програму «Коли ще звірі говорили».

Що покажуть 

«Королівство Кенсуке» – це історія про хлопчика і його собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму.

Стрічка «Ніна та секрети Їжачка» розповідає про дівчинку, яка разом із другом й уявним їжаком намагаються розшукати скарб на фабриці.

«Тонда, Славка і чарівне світло» – це фентезі-анімація про пригоди хлопчика, який світиться від народження, і його сусідку з чарівним ліхтариком.

«Детективи звіропоїзда»: у центрі сюжету – викрадення винаходу, яке розслідує команда друзів.

«Пташина скеля» – це історія для найменших дітей про пташку і її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене на їхньому острові цього року.

«Окейдякбувай» – ігрова стрічка, у якій підлітки Джеймі й Іман тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоб навідати бабусю однієї з дівчат.

Спеціальна онлайн-програма «Коли ще звірі говорили»

Це добірка стрічок про тварин, які стали найбільш популярними на минулих фестивалях «Чілдрен Кінофест».

«Паця» – комедійна історія про порося, яке потрібно дресирувати.

«Неймовірна подорож на Північний полюс» заснована на реальних подіях і розповідає історію чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.

«Гол!» – мультфільм про крота Манго, який має працювати шахтарем, хоча мріє стати професійним футболістом.

«Зоопарк» – сімейний фільм про друзів, що намагаються врятувати тварин із місцевого зоопарку Белфаста під німецьким бомбардуванням у 1941 році.

«Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» – анімація про святковий концерт лісових жителів, який опинився під загрозою.

Онлайн й офлайн на фестивалі проведуть і ретроспективний показ кінокласики, а також покажуть торішній фільм-переможця «Душа команди» й добірку фільмів-фіналістів щорічного дитячого кіноконкурсу. 

Упродовж фестивалю журі обиратиме переможців, а відвідувачі – призера глядацьких симпатій. Найкращі фільми оголосять на церемонії закриття фестивалю 16 червня, а їхні творці отримають від 5 000 до 10 000 гривень.

   

«Чілдрен Кінофест» – український кінофестиваль від дистрибуційної й продюсерської компанії «Артхаус Трафік». Організатори знайомлять українських дітей із найновішими європейськими стрічками й світовою кінокласикою.