Львівський музикант Zbaraski разом зі співачкою Аліною Паш випустили альбом під назвою «Ніколи ще раз».

Більшу частину альбому створили ще в 2020 році, коли Аліна й Іван (справжнє імʼя Zbaraski) влаштували експедицію Україною, під час якої писали музику: в горах, дитячій кімнаті Аліни в Буштино, душовій кімнаті готелю й старій хатині в лісі біля Яворова.

Трек Sklo з альбому «Ніколи ще раз»

Альбом повністю спродюсував Zbaraski, це перша його робота такого формату з 2013 року. Кожен із трьох синглів доповнили візуалайзером, які публікуватимуть на YouTube щодня з 10 травня.

«У цьому альбомі я спокійна, без фольклору, без адлібів, без закарпатського діалекту, без намагання переплюнути себе чи здивувати когось», – каже Аліна Паш. Одна з пісень, DjuiceDuet, присвячена сестрі Паш, яка загинула в автокатастрофі.

За словами Zbaraski, вони з Аліною Паш зробили цей альбом передусім для себе: «Тут є знайомство, відвертість, особисте, флірт, секс, поезія [...] Я радий, що слухачі тепер мають нагоду відкрити нас з Аліною з інших сторін», – коментує музикант.

Слухайте «Ніколи ще раз» на стримінгових майданчиках: Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music.

   

Zbaraski – музикант, який протягом тривалого часу займався продюсуванням і вже співпрацював з Аліною Паш.  У 2019 році Zbaraski випустив дебютний альбом Bo Ya Tak Khochu, а у 2023-му релізнув другий лонгплей Buty Sovoiu. Автор описує його як «спробу зрозуміти, хто я і що означає бути собою, через вдивляння в себе, у природу навколо, у людей поруч і в навколишній світ».