Парламент Швеції схвалив закон, що знижує вік для легальної зміни статі з 18 до 16 років, пише Associated Press. Закон підтримали 234 депутати, 94 були проти, а 21 депутат був відсутній під час голосування.

Люди віком до 18 років потребуватимуть дозволу опікуна, лікаря й Національної ради охорони здоровʼя і соціального забезпечення для зміни статі. Але їм не потрібно буде проходити діагностику гендерної дисфорії (психологічний стрес, повʼязаний із невідповідністю вродженої статі й гендерної ідентичності).

Проти закону виступили члени партії «Шведські демократи», яка підтримує уряд у парламенті, але не є його частиною. Також його не підтримала коаліція премʼєр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. Подібні закони діють у Данії, Норвегії, Фінляндії й Іспанії.

 

У Німеччині схвалили закон, який полегшить трансгендерним, інтерсексуальним і небінарним людям зміну імені та статі в офіційних документах. Щоб змінити своє імʼя і юридичну стать, повнолітнім достатньо подати заяву у відповідні органи реєстрації.