У Дарницькому районі Києва придбали тимчасове житло для переселенців, повідомив очільник Дарницької РДА Микола Калашник.

Тимчасове житло придбали за кошти міського бюджету, його отримали 22 родини переселенців (81 людина), які знаходяться на квартирному обліку. Загалом у Дарницькому районі близько 800 людей перебувають в черзі на житло.

Оселі для ВПО надають за чергою, що формується за сумою балів, які нараховуються за єдиною методикою. Квартири надають у новобудовах, але вони не обладнані меблями й технікою. Повністю укомплектовані квартири можуть отримати лише родини, які не мають змоги самостійно облаштувати житло.

Переселенці можуть безкоштовно жити впродовж року в отриманих квартирах, сплачуючи лише за комунальні послуги, та мають право продовжити проживання, якщо не знайдуть власне житло.

   

Міністерство соцполітики запустить проєкт підтримки внутрішньо переміщених осіб, що передбачає субсидії на оренду житла. Розмір субсидії залежатиме від вартості оренди в певному регіоні або населеному пункті.

   

У «Дії» можна подати заявку на ВПО для всієї родини. Послуга з оформлення довідки ВПО для отримання допомоги не була доступна в «Дії» з 1 листопада минулого року. Раніше кожен член сімʼї окремо подавав заяву, щоб оформити довідку ВПО, а після оновлення послуги можна зареєструвати одну заяву на всю сімʼю.

фОТО: Микола Калашник