МВС запускає електронний кабінет постраждалого й контактний центр з питань соціального захисту для військовослужбовців і працівників органів системи МВС, повідомляє міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Електронний кабінет постраждалого створили для військовослужбовців НГУ, ДПСУ, поліцейських, працівниців ДСНС, які мають статус постраждалих, а також членів їхніх родин.

Вони можуть отримати доступ до своїх облікових даних, залишити запит на медичну, психологічну, юридичну допомогу на сайті МВС України. Для цього потрібно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Контактний центр з питань соціального захисту працює з понеділка по суботу, з 9:00 до 18:00, за номером 1536. Фахівці гарячої лінії консультуватимуть щодо отримання психологічної, медичної й грошової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсії тощо.

 

Міноборони запустить електронний кабінет військовозобовʼязаного 18 травня. Наразі розробляють мобільний застосунок, який можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market. Військовозобовʼязані зможуть оновити дані в застосунку, не відвідуючи військкомат, зокрема з-за кордону.