У Колумбійському університеті США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2024 року.

Агентство REUTERS отримало дві Пулітцерівські премії за серію розслідувань про «виробничу імперію» Ілона Маска й нагороду в категорії екстремальних новин за фотозйомку конфлікту Ізраїлю й Гази. Дві нагороди також отримав журнал NEW YORKER.

Три нагороди, зокрема за висвітлення нападу ХАМАС на Ізраїль, а також за матеріали про дитячу працю мігрантів у США отримав THE TIMES. Три нагороди за журналістські розслідування, міжнародні репортажі й написання статей отримала американська газета THE NEW YORK TIMES.

Премію в галузі художньої фотографії отримали фотографи агентства Associated Press за висвітлення глобальної міграційної кризи на кордоні США й Мексики. Також премію отримав російський опозиціонер і оглядач Washington Post Володимир Кара-Мурза, редактор газети Девід Гоффман і журналіст Джеррі Ши.

   

Пулітцерівська премія – нагорода в галузі літератури, журналістики, музики й театру в США, яку заснував видавець Джозеф Пулітцер. З 1917 року премію вручаєють щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. До 2017-го розмір премії становив 10 тисяч доларів, з 2017-го – 15 тисяч.

У 2023 році серед лауреатів Пулітцерівської премії були троє українців. Американське видання Associated Press отримало нагородну за екстрену фотозйомку, зокрема за фоторепортажі Євгена Малолєтки й Мстислава Чернова з Маріуполя. Вони також отримали відзнаку за «Громадські заслуги».