Посилення заходів карантину й наближення кризи змушують нас переглянути свій підхід до б’юті-шопінгу. Розповідаємо про доступні косметичні засоби, представлені в більшості супермаркетів й аптек.

Для зручності додаємо посилання на інтернет-магазини та сервіси доставки, якщо продукти, маски й інші предмети першої необхідності ви купуєте онлайн.


Міцелярна вода для чутливої шкіри Bioderma Sensibio H2O

Міцелярна вода Bioderma вже встигла здобути славу «культового продукту»: кожні дві секунди у світі продається одна пляшечка Sensibio H2O. Серед фанатів міцелярної води – акторки Наталі Портман, Дрю Беррімор і Гвінет Пелтроу, яка разом із колегами з goop називає її «найкращим засобом для зняття макіяжу». Sensibio H2O справді м’яко й ретельно очищує шкіру від забруднень і залишків декоративної косметики (зокрема водостійкої). Засіб не викликає дискомфорту навіть у чутливої шкіри й додатково заспокоює її за допомогою екстракту огірка. І хоч виробник запевняє, що Sensibio H2O можна не змивати, експерти радять не пропускати цього етапу.

Ціна: 209 гривень за 100 мл

Лінк

Сухий шампунь Schwarzkopf got2b Fresh it Up! Volumizing Dry Shampoo

Сухий шампунь не замінить повноцінного миття голови, але виручить, коли треба швидко причепуритися перед відеодзвінком. Шампунь got2b абсорбує жир із коріння, додає прикореневого об’єму, не залишає по собі білого нальоту й не робить волосся занадто жорстким, як деякі аналогічні продукти. У лінійці Fresh it Up! є засоби з тонувальним ефектом для брюнеток (з ароматом шоколаду) і білявок (із запахом ванілі), але ми радимо обирати з-поміж універсальних – Volumizing чи Extra Fresh.

Ціна: 134 гривні

Лінк


Заспокійливий відновлювальний бальзам La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 для подразненої шкіри

Бальзам Cicaplast – SOS-засіб, який рекомендують дерматологи, хвалять б’юті-редактори й люблять покупці. Причини такого успіху зрозумілі: бальзам із пантенолом (5%), гліцерином, мадекассосидом (ізолятом центели азійської), міддю й цинком здатний врятувати шкіру від різних видів ушкоджень.

Cicaplast використовують за наявності тріщин, лущення, садно, легких опіків й екземи. Він допомагає відновити й заспокоїти шкіру після косметологічних процедур, епіляції, зловживання сонячними ваннами чи прогулянками на морозі. Формула продукту безпечна для немовлят й ефективна у разі дитячого діатезу й попрілостей, тому цей засіб не буде зайвим у сімейній аптечці. Бальзам Cicaplast Baume B5 можна наносити на все обличчя й тіло. Також у лінійці Cicaplast є спеціальні засоби для рук і губ.

Ціна: 227 гривень

Лінк

Живильна маска для волосся Garnier Fructis Superfood «Банан. Екстраживлення»

Якщо з настанням карантину ви почали частіше використовувати маски, зверніть увагу на лінійку Superfood. Маски Superfood, а їх у серії — п’ять для різних потреб волосся, можна використовувати трьома способами: як бальзам-ополіскувач, незмивний догляд і як маску. Живильний засіб з оліями ши, кокосу й авокадо пом’якшує й живить волосся, полегшує його розчісування та залишає на пасмах аромат банану, який тримається майже весь день. Ще одна перевага маски – співвідношення ціни й об’єму: великої банки (390 мл) із лишком вистачить на кілька місяців.

Для реабілітації дуже сухого волосся дії цієї Superfood може бути замало, але для підтримувального догляду достатньо. Формула не містить силіконів, парабенів та інгредієнтів тваринного походження, тому якщо ви розцінюєте ці компоненти як стоп-слова, можете бути спокійними.

Ціна: 130 гривні

Лінк


Відновлювальний і захисний крем для пошкодженої шкіри рук Uriage Bariederm Insulating Repairing Hand Cream

У період активного використання мила й санітайзерів до шкіри рук треба ставитися з подвійною увагою. А щоб не довелося витрачати більше зусиль на рятувальні операції, радимо грати на випередження й придбати захисний крем. Uriage Bariederm – нежирний крем-бар’єр для дуже сухої шкіри рук. Він не тільки пом’якшує й заспокоює вже пошкоджену шкіру, а й створює на її поверхні захисний щит, який оберігає руки від майбутнього агресивного впливу. У складі засобу є мед манука, який має антибактеріальні й антисептичні властивості, і сквалан, який допомагає відновлювати бар’єрну функцію шкіри та захищає її від випаровування вологи.

Крем позиціонують як водостійкий, але з огляду на підвищену частоту й ретельність миття рук в умовах пандемії наносити його варто хоча б кілька разів на день.

Ціна: 191 гривень

Лінк

Спрей для миттєвого тонування коріння волосся L'Oréal Paris Magic Retouch

Багато хто чекає на завершення карантину, щоб поспішно повернутися до улюблених майстрів: манікюрників, бровистів і колористів. Якщо ви довіряєте своє волосся тільки стилісту й хочете якнайшвидше зафарбувати відросле коріння, цей продукт допоможе вам протриматися ще кілька тижнів. Оберіть найближчий до кольору вашого волосся відтінок (їх у лінійці шість – від світло-русявого до брюнета) і розпиліть спрей на відстані 10—15 см від голови, щоб рівномірно замаскувати коріння. Колір триматиметься до першого використання шампуню, тож після миття голови не забудьте оновити покриття.

Ціна: 139 гривні

Лінк


Легкий універсальний крем Weleda Skin Food Light

Коли ми писали про догляд за шкірою рук, то вже згадували крем Weleda Skin Food. Цей мультифункціональний продукт, історія якого налічує понад 90 років, справді часто стає в пригоді: рятує від сухості обличчя, приводить до тями шкіру рук і пом’якшує загрубілі ділянки на кшталт п’яток і ліктів.

Нещодавно лінійка Skin Food поповнилася трьома новими засобами. Тепер під цим грифом виходить не лише оригінальний засіб, а й батер для тіла, бальзам для губ і Skin Food Light – полегшена версія універсального крему. Якщо класичний Skin Food здавався вам занадто щільним і жирним, то Light має всі шанси закріпитись у вашому арсеналі: він так само глибоко живить, зволожує й пом’якшує шкіру, але водночас значно швидше вбирається.

Формула продукту на 100% натуральна. Основні інгредієнти – олія насіння соняшника, олія ши, бджолиний віск, екстракти ромашки, календули й фіалки.

Ціна: від 280 гривень за 75 мл (у разі оформлення замовлення онлайн)

Лінк

Зволожувальна маска Apivita Express Beauty Moisturizing Mask with Aloe

Якщо за останні тижні вдома ваша шкіра стала сухішою, їй точно не завадить підмога. По-перше, не забувайте регулярно провітрювати приміщення й подумайте про купівлю зволожувача повітря, а по-друге, доповніть свій догляд допоміжними засобами: зволожувальною сироваткою чи масками.

Експресмаска Apivita у форматі саше має легку текстуру крем-гелю й приємно освіжає шкіру вже на етапі нанесення. У формулі маски – гіалуронова кислота, сік алое, олія пшеничних зародків і жожоба (для зволоження та живлення), а також пантенол й екстракт меду (для заспокоєння та пом’якшення). Засіб треба залишити на обличчі на 10 хвилин: за цей час шкіра наповниться вологою, а лінії зневоднення почнуть зникати.

Ціна: 108 гривень за два саше

Лінк


Скраб для проблемної шкіри Eucerin DermoPurifyer Oil Control Scrub

DermoPurifyer – це скраб середнього рівня жорсткості, який очищає пори й відлущує ороговілі частинки шкіри одразу двома способами – хімічним (завдяки молочній кислоті) і механічним (за допомогою целюлозних абразивних частинок). Такий тип ексфоліації підійде не всім, однак якщо ваша шкіра щільна й не вирізняється чутливістю, ви можете використовувати скраб раз чи двічі на тиждень. Скраб можна застосовувати не тільки на обличчі, але й на спині, декольте й інших проблемних ділянках тіла, де можуть виникати висипи. Після використання шкіра справді здається чистішою й більш гладенькою.

Виробник не радить застосовувати засіб під час лікування акне за допомогою ізотретиноїну, бензоїл пероксиду й антибіотиків місцевої дії. Від себе додамо, що від ексфоліації варто утриматись і за тієї умови, якщо у вас на шкірі є відкриті ранки.

Ціна: 287 гривень

Лінк