У рубриці «Зовнішній вигляд» ми фотографуємо містян і просимо їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблені місця в Києві.

Нова героїня – персональна стилістка Оля Шкіль, яка любить вінтаж, сміливо купує одяг більшого розміру, якщо він сподобався, й обирає підбори частіше за кросівки.

фото: Серж Хуцану

Про шопінг

Я обожнюю купувати речі, моя переповнена шафа не дасть збрехати. Мабуть, що два тижні я купую щось нове. Найчастіше купую онлайн, тільки тому, що в офлайні не такий великий вибір, проте шопінг офлайн обожнюю: обираєш річ, міряєш й одразу купуєш.

Легше сказати, з чого мій гардероб не складається, ніж із чого складається. [сміється] У мене є все, що ви можете назвати. Добре-добре, майже все. Найбільше я обожнюю купувати взуття й сумки. Я спокійно можу придбати одяг більшого розміру. Адже якщо річ дуже сподобалася, я залюбки підшию її під себе. Також, знаючи, який силует й перепад обʼємів хочу створити, можу свідомо купити річ на декілька розмірів більше для бажаного ефекту. 

Найрідше я ношу джинси, здебільшого обираю штани, костюмні, шкіряні тощо, або спідниці. Окрім цього, найменше в моєму гардеробі спортивного взуття. Маю лише дві пари кедів й одні кросівки, оскільки я обожнюю підбори, і взуття на пласкому ходу в меншості. У мене навіть єдина пара кросівок і та – на невеличкій платформі. 

Щодо прикрас, то звертаю увагу на кліпси, бо в мене не проколоті вуха, й обожнюю масивні намиста. 

Також частіше купую цікаві, дивні речі, як-от панталони, аніж базові, бо рідко їх ношу.

Про стиль

В одязі найважливіше – це віддзеркалення мого внутрішнього стану, вираження мого сприйняття себе. Навіть на якісь некомфортні моменти я не зважаю, якщо відчуваю, що річ відіграє свою роль у моєму гардеробі. Можливо, здасться, що це нездоровий підхід до гардероба, але я особисто ніколи не придбаю комфортну й водночас безнастроєву, прісну річ. 

Стиль у мене змінюється досить рідко, бо в образах я змішую стилі й настрої, одягаюся так, як відчуваю себе саме в цей день. Тож багато речей із року в рік залишаються в моєму гардеробі, бо я можу визначити, у якої речі є потенціал, навіть якщо вона «зіграє» за рік після купівлі.  

Я ніколи не надихаюся конкретними образами, бо від цього недалеко й до несвідомого копіювання. Але є особистості, від чийого стилю я шаленію, зокрема Леандра Медін, Бланка Міро. Обожнюю їхнє невимушене й грайливе ставлення до одягу, стилю, сміливе вираження себе, уміння міксувати все з усім; Аня Матвіюк (як на мене, вона найкраща представниця мінімалістичного стилю, за якою я із задоволенням стежу й чекаю на образи). Також надихаюся фільмами (як грають із характерами героїв і виражають їх, як правдиво передають епохи й стильні прийоми, комбінації одягу й кольорів, притаманні тим часам) й образотворчим мистецтвом (знову ж таки кольори, фактури, обʼєми, глибина передачі думки митця чи мисткині). А ще одне джерело натхнення – архівні колекції брендів і модних домів (збираю книги про бренди, тож маю швидкий доступ до інформації).

Щодо брендів, то це Prada, MiuMiu, Saint Laurent, Loewe, Alaїa, Schiaparelli, Jil Sander.

Про Київ

Я люблю Київ, бо це моє рідне місто, я памʼятаю всі його вагомі зміни, у ньому зможу зорієнтуватися, потрапивши в будь-який район. Я була на кожній станції метро й у кожному мікрорайоні, тож можу сміливо сказати, що відвідала кожен куточок міста. [сміється] Мої улюблені місця для прогулянки – це вулиці Мазепи й Паркова, Європейська площа, вулиця Грушевського. Обожнюю пікніки біля Національного музею історії України. Загалом люблю гуляти поруч із визначними памʼятками: вони дуже наповнюють мене й нагадують про велич нашого міста. 

Люблю насолоджуватися чаєм або кавою в книгарнях: «Сенс», book.ua, «Видавництво Старого Лева». Серед закладів – «Гільда», «Косатка», Lunka Gallery, «Зустрів тебе». І, звичайно, «Буланжері» й McDonald's.

Образ 1:

Шкіряний тренч – Olenich

Сорочка, спідниця, мюлі – Zara

Топ-бандо – Mango

Сумка – інстаграм-магазин

Кліпси – вінтаж

Капронові гольфи – Conte

Образ 2:

Сукня – Jul

Спідниця, сумка – Zara

Чоботи – Melly 

Каблучки на два пальці – English Home (це тримачі для серветок; вони в морському стилі з масивними мушлями, морською зіркою й рибʼячим хвостом; підкупили мене своєю масивністю)

Образ 3:

Кардиган – Pirnay

Шкіряні штани – Cultnaked

Мюлі – Mango

Кліпси – вінтаж

Ридикюль – вінтаж

Капронові гольфи – Conte