Компанія Tesla відкликає 3 878 автомобілів Cybertruck через несправність, пише Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

Автомобілі відкликають, оскільки вони потребують заміни накладки на педаль газу, бо вона може зміститися й буде затиснута обшивкою салону, що призведе до мимовільного прискорення автомобіля.

Сервісна служба компанії повинна безкоштовно відремонтувати або замінити педаль у відкликаних авто, а власників транспортних засобів повідомлять про це в червні, зазначають у NHTSA.

   

Tesla почала виробництво пікапа Cybertruck у липні 2023 року. Першу автівку виготовили на гігафабриці в Техасі. Пікап мав з’явитися в продажу ще у 2021 році, його виробництво відкладали протягом двох років й переносили тричі.

У листопаді 2023 року Tesla заборонила продавати Cybertruck, якщо автомобілем користувалися менше року. Таким способом компанія сподівається завадити перекупам технологій і перепродажам за завищеною ціною. У разі порушення цієї угоди користувачі повинні будуть сплатити штраф на суму до 50 тисяч доларів.