Укрзалізниця, «АТБ» й «Укрпошта» очолили рейтинг найбільших роботодавців в Україні, пише «Опендатабот». 

Лідером стала Укрзалізниця – у компанії працює 187 620 співробітників. На другому місці опинився «АТБ» (44 000 робітників), а на третьому – «Укрпошта», де працює 34 700 людей.

Водночас девʼять компаній з рейтингу скоротили кількість своїх працівників у 2023 році. Зокрема, «Укрпошта» звільнила 35% персоналу. Серед інших – «Сільпо» (-18.1%) й «Енергоатом» (-12.5%).

Більшість роботодавців, які ввійшли до рейтингу, зареєстровані в Києві, – шість компаній. Ще три компанії зареєстровані на Дніпропетровщині й одна – у Запорізькій області.

Окрім того, девʼять роботодавців зі списку також визнали найбільшими за обігом з «бездоганною діловою репутацією», згідно з «Індексом Опендатабота».

   

Понад 300 тисяч ФОПів і 37 тисяч нових компаній зареєстрували в Україні у 2023 році, повідомляв «Опендатабот». IT, роздрібна й оптова торгівля, надання індивідуальних послуг серед найпопулярніших сфер для підприємців. ФОПи, які надають індивідуальні послуги, найчастіше відкривають перукарні й салони краси – понад 18 тисяч нових бізнесів.