Укрпошта продає понад 500 ретроавтівок, щоб, окрім іншого, оновити свій автопарк, пише гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Через обстріли під час роботи в прифронтових регіонах, пояснює Смілянський, компанія втратила частину автопарку, тому для його оновлення виставила на «Prozorro.Продажі» 531 авто.

Здебільшого це авто 90-х і 2000-х років, які можуть «поповнити автопарк колекціонерів або потрапити до волонтерів і після ремонту й перезбірки кількох авто в одне допомогти ЗСУ», – пише гендиректор.

Ідеться, зокрема, про авто іноземного виробництва: Hyundai Sonata, Peugeot, Mazda, Citroen, Volkswagen, KIA, Daewoo, Skoda, Volvo, Mercedes Benz. Також продають авто виробництва Росії й Білорусі: МАЗ, ГАЗ, УАЗ і ЗІЛ. 

Їх продають лотами, від 9 до 134 штук, за регіональним критерієм, тобто лоти є по всій країні. Вартість становить від 42 000 до 1,1 мільйона гривень за лот. Один із них доступний за посиланням

Утім компанію засудили через те, що авто продають, а не передають ЗСУ. «Ми компанія, у якої акціонер – держава, і просто так передавати нічого не можемо», – пояснює гендиректор.

   

Укрпошта ввійшла до топ-3 найбільших українських роботодавців. У компанії працює 34 700 людей, утім у 2023 році 35% персоналу звільнили.

Обкладинка й фото: Ігор Смілянський