Українська компанія Ajax Systems отримала нагороду Red Dot за дизайн продуктів для безпеки й автоматизації.  

У категорії «Розумні пристрої» відзначили їхню бездротову клавіатуру KeyPad TouchScreen Jewelle, яку використовують, щоби керувати пристроями безпеки й автоматизації системи Ajax.

Також нагороду отримали вимикачі й розетки LightSwitch & Outlet із можливістю безконтактного керування й антипотоп-система WaterStop & LeaksProtect, яка автоматично перекриває воду за пʼять секунд після тривоги датчика. Ці продукти відзначили в категорії «Елементи дизайну інтерʼєру». 

   

Red Dot Design Award – нагорода в галузі дизайну, що присуджується «Центром дизайну землі Північна Рейн-Вестфалія» з Ессена. Вручають дизайнерам і компаніям-виробникам за досягнення в дизайні споживчих товарів. Нагороджені роботи виставляються в музеї дизайну Red Dot в Ессені.

   

У березні 2022 року компанії Ajax Systems і Stfalcon за підтримки Мінцифри розробили застосунок «Повітряна тривога». Там можна отримати попередження про ракетні удари, артилерійські обстріли, вуличні бої, радіаційну й хімічну загрози, стихійні лиха. У лютому 2024 року також додали можливість отримувати попередження про небезпеку в окремих містах або громадах. 

Обкладинка й фото: Ajax Systems