Спортивно-рекреаційну зону для реабілітації військових створять на території пляжу Щирецького водосховища (озеро Наварія) у Пустомитівській громаді, що на Львівщині. 

Ідеться про благоустрій локації, а не капітальне будівництво, пояснює заступник міського голови Львова Любомир Зубач. Облаштовувати її будуть за позабюджетні кошти. 

Локацію зроблять інклюзивною й розвиватимуть тут спортивну реабілітацію для українських військових у межах напрямку Unbroken-Sport. Утім користуватися нею зможуть усі охочі.

«Буде безперешкодний доступ до водойми, ніхто не збирається нічого обгороджувати. За територією будуть наглядати та утримувати її в належному стані», – пояснює Зубач.

Концепцію розробило архітектурне бюро Sulyk Architects. Вона, зокрема, передбачає створення тут спортивних майданчиків, пішохідних доріжок, місць для кемпінгу, а також реорганізацію паркувальної зони.

За словами Любомира Зубача, уже розробили перший етап цього проєкту для створення доріжок, помостів й тимчасових споруд.

Водночас купатися в озері не рекомендують, але якість води дозволяє займатися там веслярством, пояснює заступник директора Департаменту природних ресурсів міськради Роман Кізима.

   

У Львові обрали переможця конкурсу на проєкт меморіального комплексу загиблим українським військовим, який створять на вулиці Мечникова. Найкращим визнали проєкт команди архітекторів з Хмельницького – Віктора Голубєва й Дмитра Райфшнайдера.

Вони пропонують створити меморіальний сквер, музей і монумент невідомому солдату в передній частині комплексу. Також тут облаштують каплицю й колумбарій – місце для поховання урн із прахом, куди можна буде спуститися сходами чи пандусом.

Обкладинка й фото: Львівська міська рада