Фахівці мережі «Добробут» проведуть безоплатний огляд родимок напередодні Всесвітнього дня меланоми, який відзначають у другий понеділок травня.

Меланома – один із найбільш агресивних типів злоякісних утворень. Згідно з даними Національного канцер-реєстру, в Україні щороку діагностують близько 3 тисяч нових випадків меланоми, третину з яких виявляють під час масових оглядів.

Безоплатні медичні консультації дерматологів із дерматоскопією проведуть у бізнес-просторі Peremoga у партнерстві з фондом підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family й медичною лабораторією «Діла». Огляди відбудуться 2 травня за адресою вулиця Ярославів Вал, 15,  але потрібно зареєструватися за посиланням.

Крім того, аналогічні безоплатні консультації можна отримати в будь-якому з центрів «Доброботу» з 8 до 14 травня. Потрібно також записатися за телефоном (097) 495 2888, (050) 495 2888, (044) 495 2888.

«Підступність меланоми в тому, що вона може розвинутися з маленької родимки, яку важко помітити на тілі самостійно. Тому так важливо проходити профілактичні огляди та вчасно виявляти хворобу. Окрім проходження чекапів, необхідно дотримуватися правил «сонячної безпеки», особливо тим, хто в групі ризику. Вважається, що до 90% меланом й інших раків шкіри можна запобігти за допомогою сонцезахисних засобів»,– каже керівниця Центру онкодерматології «Добробуту» Марія Кукушкіна.

   

Разом з онкологом ми пояснювали, як зрозуміти, де родимка, а де меланома.