Шість станцій синьої гілки київського метро продовжують ремонтувати через аварію на тунелі між станціями «Деміївська» й «Либідська». Зараз тунель розкрили, пише інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

Ремонт перейшов на «наступний ключовий» етап, а роботи тепер проводитимуть швидше, пише Авдокушин. За його словами, найближчим часом компанія-підрядник «Автострада» планує збільшити тут кількість працівників і техніки.

 

Раніше цього не робили через «технологічні процеси й адміністративно-організаційні процедури, які не дозволяли будівельникам набрати потрібну швидкість».

UPD. У КМДА зазначають, що вже почали демонтувати тунель, зокрема залізобетонні тюбінги. Тунель частково розкрили, щоби прискорити роботи. Окрім того, розробляють котлован і готують поверхні тунелю, щоби додатково підсилити їх.  

Роботи в метро проводять цілодобово, оскільки рух потягів синьою гілкою планують відновити до кінця літа 2024 року. Водночас іще триває дослідження причин аварії на ділянці, пояснюють у КМДА.

   

Шість станцій синьої гілки київського метро вже кілька місяців відрізані від решти ліній через аварію на тунелі між «Деміївською» й «Либідською». Редакція The Village Україна розповідала, що там відбувається й чому все не так просто, але приводів вважати, що роботи затягнуться на роки, немає.

Обкладинка й фото: Павло Авдокушин