На станції метро «Звіринецька» з колійних стін демонтували стару назву «Дружби народів» і встановили два з чотирьох комплектів літер нової, пише КМДА.

Перші написи на колійній стіні облаштували в ніч на 2 травня. Проводити роботи можна лише вночі, оскільки відсутній рух потягів і напруга на контактній рейці.

Один комплект назви станції «Звіринецька» має 13 символів, а вага однієї літери становить від пʼять до шести кілограмів. Загалом для цієї станції виготовили 52 символи.

   

На станції метро «Площа Українських Героїв» встановили нову назву. Літери для нових назв станцій метро почали виготовляти ще наприкінці січня. У метрополітені зазначили, що назва «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв і потребує виготовлення 104 символів.

Дизайн і шрифт для нових назв метро «Площа Українських Героїв» і «Звіринецька» розробив дизайнер Богдан Гдаль. Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через оригінальні історичні форми деяких літер і стиль початку 20 століття епохи Нарбута й Кричевського. Ми запитали Богдана Гдаля про паралелі з творчістю Нарбута й букви в метро як можливість побороти російський імперіалізм.

Фото: КМДА