КП «Київпастранс» проводить тендер на закупівлю кондиціонерів для громадського транспорту, відповідне оголошення опублікували в Prozorro.

Планують закупити теплообмінники, кондиціонери повітря, холодильне обладнання та фільтрувальні пристрої на суму 761 тисяча гривень. Системи охолодження встановлять в кабінах водія та в пасажирських салонах.

Кондиціонери у громадському траспорті мають вмикати, якщо температура повітря становить більше 24°С відповідно до технічних вимог. Поставку кондиціонерів мають виконати впродовж місяця після підписання договору.

   

У вересні 2023 року міський голова Києва Віталій Кличко підтримав петицію, де кияни вимагають зобов’язати «Киїпастранс» вмикати влітку кондиціонери в громадському транспорті.

Про те, що більш як половина комунального наземного транспорту Києва не обладнана кондиціонерами, стало відомо на початку червня. Тоді кияни й зареєстрували відповідну петицію. Містяни зазначають, що послугами «Киїпастрансу» щодня користуються більше 1,5 мільойна пасажирів. Вони пишуть, що кондиціонери важливі, що через спеку влітку людям може стати зле, особливо літнім.