Музей-майстерню художників Ади Рибачук і Володимира Мельніченка, що на вулиці Малопідвальній, 10-Б, відкрили після оновлення, повідомляє фонд АРВМ, що опікується творчістю пари.

Експозиційний простір оновили за допомогою архітектурного бюро «Форма». «Трохи магії – і тепер кожен твір має достатньо повітря й дистанцію для огляду», – коментують в АРВМ. Крім того, до виставки додали твори, які раніше не були представлені публічно.

Зараз там показують експозицію під назвою "Non-Finito", де покажуть незавершені роботи художників. Також проводитимуть майстер-класи, екскурсії, кінопокази й мистецькі лекції.

Оновлення майстерні митців фінансово підтримав винний бар і бістро "Pure & Naive", що у 2023 році зібрав мільйон гривень на фонд АРВМ.

Відвідати музей можна щосереди, п’ятниці й суботи, з 12:00 до 19:00 (в інші дні екскурсії можливі за попередньою домовленістю).

   

Володимир Мельніченко й Ада Рибачук – українські художники, які серед іншого разом працювали над серією панно в київських Палаці дітей та юнацтва й Центральному автовокзалі, а також створили Парк пам’яті на Байковому цвинтарі. Художник-шістдесятник Володимир Мельніченко помер 20 квітня 2023-го у віці 91 року. 

Ми розпитували Мельніченка й представницю фонду, який опікується творчістю пари, про роботу над панно, творчий процес і вшанування пам’яті. У травні 2023 року документальна стрічка «Шелест кроків» про Аду Рибачук і Володимира Мельніченка вийшла в онлайн-кінотеатрі «Титр». Музей Рибачук і Мельніченка закрили для сезонної реновації в жовтні 2023 року, але навіть у цей період там проводили майстер-класи (загалом музей відкрили у 2021 році).

Обкладинка й фото: АРВМ