У місті Стебник Львівської області можна безкоштовно орендувати обладнання в пункті прокату допоміжних засобів реабілітації. Пункт прокату діє на базі обласного центру комплексної реабілітації для дітей й осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона.

У пункті прокату можна орендувати обладнання різного типу: стійку (вертикалізатор) з елементами фіксації тулуба, ортопедичні дитячі крісла, ходунці на колесах, активні крісла колісні, крісла колісні з електроприводом, приладдя для ванної кімнати й інші речі.

Послугою можуть скористатися люди, які потребують спеціальних технічних засобів реабілітації, зокрема діти з інвалідністю віком до 18 років, особи з інвалідністю, люди похилого віку, учасники бойових дій і постраждалі. Вона доступна для жителів Львівщини й внутрішньо переміщених українців, які там зареєстровані й проживають. 

Щоб скористатися послугою, потрібно звернутися до пункту прокату за адресою вулиця Дорошенка, 1. Необхідно подати заяву, завірені копії документів й укласти відповідну угоду. Це може зробити як особа самостійно, так і її представник, один із батьків або опікун.

Термін договору найму на тимчасове користування допоміжним засобом можна укласти на шість місяців і потім продовжити. Повний перелік обладнання можна переглянути за посиланням.

 

Редакція The Village Україна зустрілася з ветераном Олександром Тереном і продюсеркою YouTube-шоу «Відвал ніг або All інклюзив» Наталею Гаріповою на вулиці Богдана Хмельницького в центрі Києва, щоб пройтися разом до Хрещатика. Ми попросили Олександра користуватися кріслом, щоб перевірити, наскільки комфортним буде наш маршрут для всіх.

Фото: департамент соціального захисту населення Львівської ОДА