Спільнота «Суми майбутнього» створила концепцію відновлення набережної Псла, повідомляє «Цукр».

Проєкт набережної передбачає інклюзивні пішохідні доріжки, ліхтарі, зони відпочинку й для настільних ігор, паркінг, пірс, альтанки, майданчик для вигулу собак, мистецький простір і громадські інклюзивні вбиральні.

«Зони навколо Псла ми умовно назвали «Швейцарія» (бо збереглася історична назва парку, який там був), «Гусинці», «Здибанка» й «Садиба Харитоненка»,  – розповідає співзасновник спільноти «Суми майбутнього» Ігор Титаренко.

Концепцію створили для набережної Псла, оскільки вона розташована в центрі міста й доповнює систему парків і скверів. Крім того, річка взаємодіє з дорогами й має багато громадських зупинок поруч. У спільноті прагнуть, щоби в місті було більше зелених насаджень біля річок.

Концепцію розробили на основі посібника з порадами щодо відновлення водних об’єктів, який розробила школа архітектури й дизайну в Сумах у межах проєкту «Живий шлях: Річка в місті». Завантажити посібник можна тут.

 

Урбан-бюро Big City Lab презентувало в Києві посібник «Безбарʼєрність у реабілітаційних відділеннях». Автори посібника зібрали практики, підходи й рішення, щоб створювати простори лікарень доступними для всіх. Зокрема, для лікарів, терапевтів, відвідувачів і пацієнтів.

Фото: «Цукр»