Міноборони запустить електронний кабінет військовозобовʼязаного 18 травня, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко, передає «Радіо Свобода».

Наразі розробляють мобільний застосунок, який можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market. Військовозобовʼязані зможуть оновити дані в застосунку, не відвідуючи військкомат, зокрема з-за кордону.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобовʼязаних, які будуть користуватися цим функціоналом, може досягати 70–80%», – каже Чорногоренко.

Військовозобовʼязані мають зареєструвати свої дані з 18 травня, зокрема, вказати номер телефону, електронну пошту й фактичну адресу проживання. Щоб оновити свої дані в електронному кабінеті, потрібно авторизуватися в застосунку і внести необхідну інформацію.

   

Оновлений закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня 2024 року. Під час мобілізації чоловіки від 18 до 60 років зобовʼязані мати при собі військово-обліковий документ і показувати його за вимогою уповноважених осіб, а також уточнювати облікові дані у ЦНАП або електронному кабінеті.